Follow Us @ozgurkitaplar

Mayıs 08, 2015

Boğulan Kız - Caitlin R. Kiernan || Kitap Yorumu


Kitap: Boğulan Kız
Orjinal Adı: The Drowning Girl
Yazar: Caitlin R. Kiernan
Tür: Fantezi, Korku, Paranormal
Yayınevi: Optimum Kitap
Sayfa Sayısı: 344
Goodreads Puanı: 3,77
Benim Puanım: 3/5
Satın Almak İçin: Kitapyurdu - D&R - Okuoku.com














Arka Kapak
Indiana Morgan Phelps -akadaşları ona kısaca Imp der- bir şizofreniktir. Artık kendi aklına güvenemez çünkü hatıralarının ona bir şekilde ihanet ettiğine ve onu kendi kimliğini sorgulamaya ittiğine ikna olmuştur. Imp, gerçeklik algısıyla mücadele ederek kötü niyetli bir sirenle, ona yabani bir kız görünümünde gelen, yardıma muhtaç bir kurtla ya da çok ama çok daha tuhaf bir şeyle karşılaşmasına dair doğruları su yüzüne çıkarmalıdır.
Benim Yorumum

Kitabı bitirmem baya sürdü ama inat ettim ve bitirdim :D Kitabı okuyacaklara söylemek istediğim tek şey elinizde fazla tutmayın hemen okuyun çünkü kitap elde ne kadar kalırsa kitaptan o kadar fazla sıkılma oluyor. Bu arada kitabın orjinal kapağı çok hoşuma gitti bence kitaba daha uygun ama bizim kapakta fena sayılmaz güzel ve görsel bir kapak.

Kitabın konusuna gelirsek; Indiana Morgen Phelps arkadaşları ona Imp der bir şizofreni hastası. Tıpkı annesi, anneannesi gibi. Ayrıca Imp bir ressam her ne kadar inkar etse de aynı zamanda yazar. Şizofreni hastalığı nedeniyle unutkandır ve kendi aklına güvenemez, gerçek ile hayali birbirinden ayıramaz.

Imp kendi hayalet hikâyesini daktiloya yazarak anlatıyor ki bu benim hoşuma gitti. Kitapta onun düşünce ve duygularını, ikilem içinde olmasını ve neyin gerçek olup olmadığını sorgulamasını görüyoruz. Kitapta bir çok tarih ve tablo adı var burda yazarın ne kadar araştırmacı olduğu belli. 

Ben kitapta bazı yerlerde sıkıldım bazı yerlerde hoşuma giden şeyler oldu. Mesela başları ilginç ve kitabın sonuda baya ilginç. Ama ortaları biraz sıkıcı geldi. Bir şeyler fazla uzatılmış gibi. Mesela bir şeyi açıklarken çok fazla ayrıntıya girilmesi insanı bayıyor en azından beni. 
Herşeyin çözüme ulaştığı yer kitabın sonu. Kitaba başlamadan önce sonunun değişik olduğunu biliyordum ama böyle bişi beklemedim. Güzel bir son oldu. 

Kitap bir çok kitabın aksine kolay okunan bir kitap değil. Kitabı okurken sabırlı olunmalı. Kafa karıştıran cümleler, ilginç paragraflar yüzünden bir kaç cümleyi tekrar okuduğum doğru. Kitabın ortaları biraz durgun geçiyor ama başları ve sonu da bir o kadar akıcı. Bu tür sevenlere öneririm ama bu tür ilk defa okuyacaksınız sabırlı olmalısınız. Ben ilk defa bu tür okudum ve bana nasıl geldiğini tahmin edersiniz ama kitabın işlenilişi güzel ve şaşırtıcı noktaların olduğu yerler var. Dediğim gibi bu türü severek okuyanlara öneririm. 


Kitap Alıntıları

"Genellikle, sadece gerçek olmasını dilediğim şeyleri söylerim, sanki sesli söylersem gerçekleşebilirmiş gibi. Hüsnükuruntu. Büyülü düşünme, hasta zihnimin olmazsa olmazı. Gerçek olmayan şeyler söylüyorum çünkü gerçek olmalarına ihtiyacım var. "

"Anıları yakalayıp tutmayı becerebilseydim, o günü gül goncası ya da dört yapraklı yoncaymışçasına sayfaların arasına koyardım."

"Elimden geldiği kadar gülüyorum. Kurda kuşa yem olmamak için gülüyorum."

"Günün birinde hatırlamak isteyebilirsin. Bizi çok etkileyen bir şey olduğunda, onu unutmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Bu yüzden not almak iyi bir fikir."

Kitaptaki boğulma sahnesi çok benziyor idi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder