Follow Us @ozgurkitaplar

Eylül 28, 2015

Ahh Kalbim - Meriç Mekik || Kitap Yorumu

Eylül 28, 2015 0 Comments
Kitap: Ahh KalbimYazar: Meriç Mekik
Yayınevi: DexPub
Tür: Romantik, Kurgu,
Sayfa Sayısı: 460
Goodreads Puanı: 3.80
Benim Puanım: 2/5
Satın Almak İçin: D&R | Okuoku












Arka Kapak

Utangaç...
Zeki...
Son derece çekici...
Deli dolu...
Çocuklu...
Sakar...
Komik...
Acayip Platonik...

Aylin evli, mutlu ve top gibi hamileydi...
Tabii bu Japon bir kız için terk edilmeden önceydi... 

Dört yıl sonra bir davet için kavalye aramaya karar verdi. Arkadaşları adaylarını bir bir Aylin'in önüne serdi. Ama aşk, Aylin'e büyük bir süprizle gelecekti...


Benim Yorumum

Kitabı bitireli çok oldu ve sonunda yorumumu bloga da giriyorum. Kitap sanırım bana göre değildi. Ben bu tür kitapları pek fazla sevmiyorum sanırım. Genelde okuduğumda sevmem yani. Güzel bir konusu var. Eğlenceli ve güldüren bir kitap. Yani gülmek için bir kitap arıyorsanız okuyabilirsiniz.

Tombik Aylin ve arkadaşları güzeldi. Ama keşke Dex kitapları biraz daha kaliteli bassa. İpincecik sayfaları var resmen. Kitap 460 sayfa falan ama bakınca 260 gözüküyor. Neyse ben pek beğenmedim ama bu tür güldüren komik kitapları seviyorsanız okuyabilirsiniz..

Ayrıca beni instagram ve goodreads'ta takip edebilirsiniz. Çünkü orada daha aktifim ve yorumları erken giriyorum hepinizi beklerim.

İnstagram: @ozgurkitaplar
Goodreads: ozgurkitaplar

Eylül 15, 2015

Aşk ve Son Kullanma Tarihli Diğer Şeyler - Laura Buzo || Kitap Yorumu

Eylül 15, 2015 3 Comments
Kitap: Aşk ve Son Kullanma Tarihli Diğer Şeyler
Özgün Adı: Good Oil // Love and Other Perishable Items
Yazar: Laura Buzo
Yayınevi: Pegasus
Tür: Genç Yetişkin, Günümüz
Sayfa Sayısı: 285
Goodreads Puanı: 3.51
Benim Puanım: 4/5
Satın Almak İçin: D&R | Okuoku












Arka Kapak

Çilek, uygun koşullarda saklanmazsa 7 günde bozulur.
Süt, 5 günde.
Karides, 4 günde.
Peki aşk? 


Amelia, Chris’i gördüğü anda ona vurulur. Çarpılır. Bulutların üzerindedir. Ayakları yere basmaz. Âşıktır! Ama yirmi bir yaşındaki üniversite öğrencisi Chris’in aksine Amelia’nın neredeyse on altı yaşında olması, bu “destansı aşk hikâyesini” biraz imkânsızlaştırır.

Amelia aralarında hiçbir şey olamayacağını bilmesine rağmen Chris’in etrafındayken elinden geldiğince kuyruğu dik tutar. Süpermarketteki vardiyaları sırasında çok iyi arkadaş olan ikili, edebiyat klasiklerinden bilim kurgu filmlerine, İkinci Dalga Feminizm'den büyümenin zorluklarına kadar her şeyi konuşurlar. Sonunda Amelia hislerinin tek taraflı olmadığını düşünmeye başlar. Ama Chris ondan hoşlansa bile, bu neyi değiştirir ki? 

Hayatlarının çok farklı noktalarındaki iki insan, gerçekten beraber olabilir mi?


Övgüler

“Acısıyla tatlısıyla komik bir aşk hikâyesi…” -Kirkus Reviews-

“Zeki, dürüst ve içinizi acıtacak kadar gerçekçi karakterlerle dolu. Üstelik insanı güldürüyor. Bir kitaptan daha ne isteyebilirsiniz ki?”
-Melina Marchetta, Michael L. Printz Ödüllü Yazar-

“Duygu yüklü, özgün ve ilginç… Karakterlerin içine düştüğü gerçek durum ve sorunlar, okuyanların uzun süre aklından çıkmayacak.” 
-Booklist-

 “Aşkın, özlemin ve büyümenin evrensel hikâyesi… Bu yılın en sevdiğim kitabı.”
-Stackedbooks.org-

“Ayakları yere basamayan, muzip bir kız ile yetişkinliğe giden yolda tökezleyen bir genç adamın dağınık ilişkilerinin, inandırıcı ve komik bir portresi.” 
-Publishers Weekly-

“Bu kitap gerçekçi bir gençlik romanı. Hatta o kadar gerçekçi ki bazen okunamayacak kadar acı verici olabiliyor.”
-Jen Robinson’s Book Page-

Ödüller ve Adaylıklar

William C. Morris Ödülü, Yılın En İyi Gençlik Romanı Finalisti
Avustralya Başbakanlık Edebiyat Ödülü Adayı
Yılın En İyi Gençlik Romanı, Kirkus Reviews
Yılın En İyi Gençlik Romanı, ALA-YALSA


Benim Yorumum

Kitabı bitireli baya oldu. Ama kitap için ne yazabilirim diye düşüne düşüne yorum yapmayı hep geciktirdim. Eh tabi ki bunun diğer nedeni kendimi dizilere kaptırmış olmam da olabilir. Kitap güzel bir konu işliyor. Akıcı ve kendini okutturan bir kitap.

Chris ve Amelia güzel iki karakterdi kitapta. Amelia neredeyse 16 yaşında - 15 yaşında ama 16 olmasına az var yani :) - Chris ise 20 yaşında bir genç. Amelia ailesinden para istememek ve kendi harçlığını kendisi çıkarmak için bir markette kasiyer olarak işe başlar. Markette gördüğü Chris'e aşık olmaya başlıyor. Amelia biraz geveze. Bol konuşmayı seven felsefik bir kız. Chris'te onunla konuşmayı ve onu dinlemeyi seviyor. Birbirlerinden hoşlanmaya başlıyorlar fakat arada engeller var. En büyük engel tabi ki yaş farkı. Birisi 15 diğeri 21 yaşında iki insan. Onlarda doğal olarak birlikte olamayacaklarını düşünüyorlar. Ayrı dünyaların insanıyız meselesi yani. Konu böyle. Ayrıca Chris'i sevdiğimi söyleyebilirim. Kitabın en sevdiğim yani Chris oldu. Çok tatlı ve gerçekten de aşık olunulası bir şekilde yazılmış. 

Kitabın güzel bir albenisi var. Güzel bir konu, olası bir son ve güzel karakterler. Güzel bir kitaptı. Sonu da gerçek hayatta olabilicek bir sondu. Eğer kitaptaki sondan farklı bir son olsaydı biraz tuhaf kaçardı. Klişe olurdu. Ben bu sonu daha çok sevdim.

Kitap güzeldi yani. Chris için okuyun falan diyebilirim :)) Ayrıca kitapta bazı klasik kitapların da adı geçiyor. O kadar güzel anlatmislar ki klasikleri ballandıra ballandıra insanın okuyası geliyor. Chris ile yaptığı sohbetler de de baya geçiyordu ve çok güzeldi. En kısa zamanda merak ettiğim bir kaç klasik vardı onlara başlayacağım bunlarda oraya eklendi :)

Ayrıca yakında bir yabancı diziler için yayın yükleyeceğim bloga. Bekleyin beni güzel takipçilerim :D Hoşçakalın...


Eylül 08, 2015

Bu Ay Neler Okudum? || Ağustos Kitapları

Eylül 08, 2015 0 Comments
Sonunda sizlere Ağustos'ta okuduğum kitaplardan bahsetme zamanı buldum. Evet biraz geç oldu ama bu aralar pek zaman bulamıyorum. Daha doğrusu kafamı yabancı dizilerden kaldıramıyorum :D Şu an yani Eylül'ün son haftasında beri Aşk ve Son Kullanma Tarihli Diğer Şeyler kitabını okumaya çalışıyorum ama dizilere o kadar daldım ki elime kitap alamıyorum :) İsterseniz sizlere izlediğim yabancı diziler hakkında bir blog yazısı hazırlayıp paylaşabilirim. Bunun için yoruma isteğinizi yazabilirsiniz ben de sizlerle seve seve izlediğim filmler ve diziler hakkında her şeyi paylaşmaktan zevk alırım.

Gelelim Agustos'ta okuduğum kitaplara. Toplam 9 kitap okumuşum. Bir kitap daha var Eylül'de başladığım ve yarısına kadar okuduğum ama Ağustos'ta bitirdiğim için onu saymayacağım :)





Miyav! Yarın Yeni Bir Hayata Başlıyorum Gilles Legardinier'ın 367 sayfalık romantik kitap. Pegasus Yayınlarının çıkardığı bu kitap bence güzeldi. Değişik bir mizah anlayışı vardı ben sevdim. Yazarın bir erkek olduğunu öğrendiğimde şaşırmıştım. Çünkü bir kadının ruhunu böyle güzel kaleme almak bir erkek için zor olmalı. Gerçekten ilginç, güzel ve gizemli bir kitaptı. Keyifle okuyabilirsiniz :) Puanım 4/5 idi.


Kitabın yorumuna bakmak ve kitabın alıntılarına, bilgisine ve tanıtımına göz atmak için buraya bir tık tık yapabilirsiniz.






Zümrüt Yeşil Kerstin Gier'in 464 sayfalık ciltli new adult kitabı. Pegasus Yayınlarının çıkardığı kitapta zaman yolculuğu yapan iki genç var. Gwendolyn ve Gideon. Kitabı çok sevmiştim bu seri benim en sevdiğim distopyalar arasında. İç ve dış tasarım çok güzeldi. Güzel bir üçleme. Puanım 5/5 idi.
Kitabın yorumuna bakmak ve kitabın alıntılarına, bilgisine ve tanıtımına göz atmak için buraya bir tık tık yapabilirsiniz.





Küçük Hırsız Sena Yavuz'un kaleme aldığı 416 sayfalık bir wattpad kitabı. Martı Yayınları ve Novella Yayınları'nın hediyesi olan bu kitap genç bir yazarın kitabı. Kapağı güzel. Konusu ve anlatılmak istenen olay orjinal ve iyi. Yazarın yaşı dolayısıyla eksiklikler olucak tabi ki ama keyifli bir kitaptı. 4/5 puan vermiştim. 


Kitabın yorumuna bakmak ve kitabın alıntılarına, bilgisine ve tanıtımına göz atmak için buraya bir tık tık yapabilirsiniz.




Kör Talih Müjde Aklanoğlu'nun Talih Serisinin ilk kitabı. Parola Yayınlarının çıkardığı 720 sayfalık bir kitap. Müjde Aklanoğlu'nun diğer kitaplarına göre bu kitabı pek sevemedim ama güzel bir konusu var. Bazen sıkıcı buldum ama tekrar seni içine gelebilen bir anlatıma sahip. 3 puan verdiğim bu kitap benim için biraz kötü oldu çünkü bu yazarı seviyorum. 


Kitabın yorumuna bakmak ve kitabın alıntılarına, bilgisine ve tanıtımına göz atmak için buraya bir tık tık yapabilirsiniz.






Baksana Talihe Müjde Aklanoğlu'nun Talih serisinin son ve ikinci kitabı. Paralo Yayınları tarafından basılan 640 sayfalık bir kitap. Kitabın kapağı güzel ama ilk kitapta olan kapak yapısından farklı. Hem renk tonu olarak hem de kapağın karton yapısı ile farklı. Yazı tipi de gerçekten iki kitapta da biraz göz yorucu. Güzel bir konu ilk kitaba göre daha iyi. 4 puan vermiştim. 


Kitabın yorumuna bakmak ve kitabın alıntılarına, bilgisine ve tanıtımına göz atmak için buraya bir tık tık yapabilirsiniz.





Eksik Parça Michelle Hodkin'ın Mara Dyer serisinin 424 sayfalık paranormal kitabı. Pegasus Yayınlarının çıkardığı kitap güzel. İlginç bir kitaptı. Çok fazla övüldüğü için büyük beklentilerle başlamıştım biraz hayal kırıklığı oldu ama karaklerler bunu kurtardı. 4 puan vermiştim. 


Kitabın yorumuna bakmak ve kitabın alıntılarına, bilgisine ve tanıtımına göz atmak için buraya bir tık tık yapabilirsiniz.





Çirkin Aşk Colleen Hoover'ın 368 sayfalık new adult kitabı. Epsilon yayınevinin bastırdığı bir kitap. Orjinal adıyla Ugly Love olan bu kitap bilindiği gibi film oluyor. Yazarın okuduğum diğer kitabı Umutsuz bana göre daha güzeldi. Bu kitapta güzel ama eksik bir şeyler vardı. Tasarım güzel. Puanım 4/5 idi. Yorumumu okuduğunuz da kitaba karşı düşüncelerimi daha iyi anlayabilirsiniz. 


Kitabın yorumuna bakmak ve kitabın alıntılarına, bilgisine ve tanıtımına göz atmak için buraya bir tık tık yapabilirsiniz.




Sap Kody Keplinger'ın 288 sayfalık new adult kitabı. Pegasus Yayınlarının çıkardığı kitap güzeldi diyebilirim. Filmi de varmış zaten kapaktaki kişilerde filmde yer alan kişiler. 3 puan vermiştim ama yukarıdaki çirkin aşk kitabından daha güzel. Ayrıca bence de herkes bir SAP'tır :D 


Kitabın yorumuna bakmak ve kitabın alıntılarına, bilgisine ve tanıtımına göz atmak için buraya bir tık tık yapabilirsiniz.





Kurucunun Kızı Amy Engel'ın 270 sayfalık ciltli distopya ve new adult kitabı. Yabancı Yayınlarının çıkardığı bu kitap müthişti. Bayıldım. Kapağı orjinal ve güzel. Bishop ve Ivy çok sevdiğim iki karakter oldu. İkinci kitap için sabırsızlanıyorum. Gerçekten herkese tavsiye ederim güzel bir distopya olucagindan eminim :) 5'te 5'lik bir kitap zaten. 10, 20, 50 üzerinden de olsa yine tam puan alırdı benden.


Kitabın yorumuna bakmak ve kitabın alıntılarına, bilgisine ve tanıtımına göz atmak için buraya bir tık tık yapabilirsiniz.




İşte Ağustos'ta okuduğum kitaplar bu kadar. İçlerinden en sevdiğim tabi ki Kurucunun Kızı oldu. Gecikme için özür dilerim. Eğer izlediğim diziler ve filmler hakkında bir şeyler paylaşmamı isterseniz yorumda belirtmenizi çok isterim. Bir daha ki ay görüşmek üzere. Bol bol kitap okumalı günler dilerim hepinize :)