Follow Us @ozgurkitaplar

Ocak 27, 2018

Sevdiğim Tüm Erkeklere - Jenny Han // Kitap Yorumu

Ocak 27, 2018 0 Comments
Kitap: Sevdiğim Tüm Erkeklere
Yazar: Jenny Han
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Çeviri: Gizem Yeşildal
Tür: Genç Yetişkin, Gerçekçi Kurgu
Sayfa Sayısı: 360
Goodreads Puanı: 4,11
Benim Puanım: 4/5


YA ŞİMDİYE DEK AŞIK OLDUĞUNUZ HER ERKEK ONLAR HAKKINDA NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ ÖĞRENSEYDİ?..      HEMDE HEPSİ AYNI ANDA!

Lara Jean aşk mektuplarını annesinin verdiği bir şapka kutusunda saklıyordu. Bunlar başkasından aldığı mektuplar değil, kendi yazdıklarıydı. Sevdiği her çocuk için bir; toplam beş tane. Yazarak kalbi ile ruhundakileri dışarı dökebiliyor ve gerçek hayatta asla söyleyemeyeceği duyguları mektuba aktarabiliyordu çünkü onları sadece kendisi görecekti. Tabii bu gizli mektuplar postalanınca durum değişti ve böylece Lara Jean’in hayali aşk hayatı birdenbire kontrolden çıktı...

Benim Yorumum

Kitapta en sevdiğim şey yazarın anlatımıydı. Yani o kadar samimi, sıcacık, doğal, tatlıydı ki bayıldım. Kitaba beni en çok çeken buydu çünkü süper akıcı ilerleyen kitaplara bayılırım 😍 Bir diğeri de olayların uzatılmaması. Bazı kitaplarda olaylar o kadar uzatılıyor ki sayfalarca onu okuyoruz ve bu sıkıcı bence ama bu kitapta gayet yerinde mesela karakterler kıskanma/tartışma yaşadığında bunu sayfalarca okumak mecburiyetinde değiliz ki bu kitap için daha doğru oldu. Yaşanıyor, konuşuluyor ve bitiyor. Süper.

"Bir erkeğin üzerinde böylesine bir güce sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu merak ettim. Bunu isteyeceğimi sanmı­yordum; birinin kalbini elinizde tutmak çok fazla sorumluluk gerektiriyordu." 
-sf: 45

Kitapta çok sevdiğim diğer şey ise aile. Lara Jean'in ailesi çok tatlıydı. Özellikle Kitty'e bayıldım. Diyalogları müthişti. Birlikte geçirdikleri zamanlara özellikle kurabiye, pasta, tatlı yemeyi çok seven biri olarak kitaptaki o anlara bayıldım. Sırf bu aileyi okumak için bile okunur bu kitap. Yani kitabı okumak keyifliydi, eğlenceliydi diyebilirim.

 Lara Jean'in mektup yazma olayını sevdim, çok güzeldi. Lara Jean'i ve ailesini okumak güzeldi aynı zamanda Peter'i de tabi ki. Kitaptaki diyaloglar çok güzeldi. Sıcacık, sempatik, tatlı bir kitaptı okurken keyif verdi. Ama tabi ki bazı yerlerde karakterleri sarsmak gelmedi değil içimden. Özellikle bir kaç yer sayabilirim ama spoiler olur canlar 😇 Ama bu tabi ki karakterin olgunluğu hakkında sonuçta henüz 17, 18 yaşlarında karakterler okuduk bunu göz önünde bulundurmak gerekir.

"Sence aralarında fark var mı?
Yani birine ait olmakla birinin kaderi olmanın?"
 "Tabii ki. Biri tercih ettiğini gösteriyor, diğeriyse öyle değil."
-- sf: 199

Lara Jean, Peter ve John Ambrose McClaren üçgenini okumak oldukça keyifli olucak gibi bir his var içimde bakalım merak içindeyim John'lu sahneler için sabırsızlanıyorum. Kitapta çok çok çok sevdiğim karakterler yoktu -kitty dışında- ama sevmediğim karakter de yoktu yani bu ikinci kitapta daha çok belli olur karakterlerin neler yapacağı ile alakalı olarak çünkü henüz sempatiklikleri dışında sevdiğim bir davranışlarını görmedim. Kitabı okurken yabancı gençlik dizisi izliyormuşum gibi hissettim ki kitabın havası da o,sevimliydi bu his.

İkinci kitap Not: Seni Hala Seviyorum'u baya merak ediyorum ama hakkında 'Sevdiğim Tüm Erkeklere' kitabı kadar güzel yorumlar pek görmedim bu yüzden tereddütlüyüm ama kısa zamanda okumayı planlıyorum.

Ayrıca kitabın filminin çıkacağını duydum ve çok sevindim izlemesi müthiş olucak yani çıksa da izlesem, sabırsızlanıyorum. 💃
Tabi mini dizi de yapılabilirdi bu da hoş olurdu ama olsundu 😁







Yazımı okuduğunuz için her birinize teşekkür ederim 💓
Keyifli ve bol mutlu güzel günler 😇