Follow Us @ozgurkitaplar

Haziran 28, 2015

Son İsyan - James Dashner // Kitap Yorumu

Haziran 28, 2015 0 Comments
Kitap: Labirent Son İsyan
Orjinal Adı: The Death Cure
Yazar: James Dashner
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Seri: Maze Runner
Seri Sayısı: 3/4
Tür: Genç Yetişkin, Distopya
Sayfa Sayısı: 384
Goodreads Puanı: 3.79
Benim Puanım: 3/5
Satın Almak İçin: D&R, Kitapyurdu, Okuoku.com





Arka Kapak

Her şeyin sonu geldi! 

İSYAN, Thomas'ın her şeyini almıştır: hayatını, anılarını ve sonunda arkadaşı olan Kayranlıları. Ama artık sona ermiştir. Son bir testin ardından Deneyler tamamlanmıştır. 

Kurtulan olacak mı? 

Ama İSYAN, Thomas'ın onların düşündüğünden çok daha fazlasını hatırladığını bilmemektedir. Ve Thomas artık söyledikleri tek kelimeye bile inanmayacaktır! 

Gerçek dehşet verici olacak. 

Thomas Labirent'i yenmiş, Alev'de hayatta kalmıştır. Arkadaşlarını kurtarmak için her türlü riski göze alacaktır. Ancak bu kâbusu sona erdirecek tek şey, gerçeğin ta kendisidir. 

Artık yalan yok. 



"James Dashner'ın kitaplarına başlamadan önce derin bir nefes alın."
-Deseret News-

"Hayranlarının Sineklerin Tanrısı, Açlık Oyunları ve Lost'un birleşimi olarak tanımladığı, olağanüstü bir hayatta kalma hikâyesi."
-EW.com -

"Son sayfasına kadar heyecan bitmiyor."
- Kirkus Reviews -

"Müthiş bir macera; sürükleyici, zekice."
-Newsday -

"Merak uyandıran, mutlaka okunması gereken bir seri."
- Seventeen.com -

"Nefes kesici, sinematografik bir macera."
-Publishers Weekly -

"Çığlıklara değer."
- Romantic Times -

New York Times Bestseller'ı, USA Today Bestseller'ı, Book Sense Bestseller'ı, Kirkus Reviews Yılın En İyi Gençlik Kitabı, ALA-YALSA En iyi Genç Yetişkin Romanı, ALA-YALSA Seçkisi



Yorumum


Uzun zamandır okumak istediğim fakat seriyi bitirmemek için hep geciktirdiğim kitap bitti. Üzgün müyüm üzgünüm ama bu iki sebepten dolayı olan bir üzgünlük. Birincisi, serinin bitmesine bir kitap kaldı ve ben hâlâ inanamıyorum bittiğine. Kitabı okurken ağzımdan düşmeyen sözler nasıl biter, nasıl bir son bu, öldüreceğim ben bu adamı ya, aptal, yok artık be, inanmıyorum falan diyerekten kitabı bitirdim. Keşke bitmeseydi ama olsun. İkinci sebep ise kitabın sonları. O kadar sürükleyici bir kitaptı ki sevmemek imkansız ama bazı olaylar yok artık dedirtti. Bazı ölümler sinir bozucuydu. Gereksiz ölümler vardı. Özellikle iki kişinin ölümü bana nasıl olur ya dedirtti. Tamam birisinin öleceği hakkında üzülerek söylüyorum ki spoiler yedim ve bu çok kötü :( ama diğeri gereksizdi bence. 


Ben bu seriye bayılıyorum ki zaten favori distopyalarımdan. Ölümcül kaçış ile başlayan serüven beni alev deneyleriyle kendisine hayran bıraktı. Son isyanında öyle olmasını umuyordum ki bazı olaylar gerçekleşti. Hadi ama James, nasıl yaptın sen o sonu öyle. Diyeceğim o ki şaka gibi bir sondu ama güzelde kitaptı. Ayrıca bu kitabın çevirisini diğer kitaplara göre pek sevemedim sanki bir eksiklik var gibiydi. Kısacası kitap gereksiz ölümler, cevapsız sorular ve yuh dedirtecek kısımlarla geçti.

Bu kitapta, Alev Deneylerinden kurtulan Thomas ve arkadaşları tekrar İsyan tarafından kaçırılıp bir odaya hapsedilirler. Ve son isyan Thomas'ın o odada uyanmasıyla başlıyor. Terese ile olan iletişimini de kaybeden Thomas delirmemek için içindeki nefrete tutunuyor. Bir gün kapının açılıp Fare Adamın içeri girerek testlerin tamamlandığını ve son bir aşamanın kaldığını söylüyor ve Thomas'ı arkadaşlarıyla görüştürüyor. Arkadaşlarıyla görüşen Thomas onlarla birlikte bir kaçış planı yapıyor ve olaylar başlıyor.

Dediğim gibi seriyi bitirmemek isterdim ama bu seriyi okumamak imkansız. Kitabın arkasında yazan "James Dashner'ın kitaplarına başlamadan önce derin bir nefes alın." yazısı çok doğru her ne kadar bu kitapta ona biraz sinir olsam da. Yakında Ölüm Emrine başlayacağım ve umarım o kitapta cevapsız sorulara cevap bulabiliriz.

İlk iki kitabın yorumu için Ölümcül Kaçış-Alev Deneyleri tıklayabilirsiniz. 


"Doğru şeyi yapıyorsun... yapıyoruz."
"Artık doğru ya da yanlış olduğunu düşünmüyorum. Yalnızca korkunç ve 'o kadar da korkunç olmayan' var."



Haziran 17, 2015

Sonsuza Kadar - Natasha Boyd // Kitap Yorumu

Haziran 17, 2015 0 Comments
Kitap: Sonsuza Kadar
Orjinal Adı: Forever, Jack
Seri: Eversea #2
Seri Sayısı: 2
Yazar: Natasha Boyd
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Türü: Günümüz Aşk, Yeni Yetişkin
Sayfa Sayısı: 384
Goodreads Puanı: 4.17
Benim Puanım: 3/5
Satın Almak İçin: Kitapyurdu, D&R, okuoku.com




Arka Kapak 


"Jack ve Keri Ann'in hikâyesi devam ediyor…"

Nicholas Sparks'ın Not Defteri sayesinde Noah Calhoun ile tanıştınız. Jamie McGuire sizlere Travis Maddox'u sundu. Ve şimdi sıra Jack Eversea'de, ayaklarınızın yerden kesilmesine hazır olun…

Hollywood yıldızı Jack Eversea, Carolina sahilindeki küçük kasabaya adım attığında, Keri Ann Butler'ın masum kalbine bir anda girmiş ve yedi ay sonra kasabadan ayrıldığında, geride kanayan bir yara bırakmıştı. 

Jack en yakınındakiler tarafından ihanete uğramış, aldatılmış ve tehdit edilmişti ve neredeyse kariyerinden olacaktı. Aynı zamanda, belki de hayatındaki tek "gerçek" şeyin de parmakları arasından kayıp gitmesine izin verdiğinin farkındaydı. Ama elleri bağlıydı; bunun olmasını engelleyememişti… En azından şimdiye kadar.

Şimdi Jack geri döndü ve gerçek aşkının kalbini kazanmaya kararlı. Peki, ama Keri Ann'i, hem Jack'e hem de istediği her şeye, sonsuza kadar sahip olabileceğine inandırabilecek miydi?

"Boyd, bir kere daha sizi büyülüyor."
- A Bookish Escape-

"Kayıpların, kalp kırıklığının ve aşkta ikinci şansın etkileyici hikâyesi."
-Tome Tender Book Blog

"Acının, öfkenin ve saf aşkın enfes karışımı." 
-All Romance Reviews

"Kesinlikle 5 yıldızı hak ediyor."
-Sizzling Pages Reviews-


Benim Yorumum


Sonunda kitap bitti. Uzun zamandır elimdeydi ve bir türlü okuma fırsatı bulamamıştım ama iki gündür kaldığım yerden devam ettim ve bitirdim. Kitap bir seri zaten. Daha önce ilk kitap Aşka Var Mısın? okumuş ve yorumumu paylaşmıştım. Ne yalan söyleyeyim ikinci kitap ilk kitap kadar güzel değildi bence. Hatta hiç ikinci kitaba gerek bile yoktu bence ilk kitapta da hikâye gayet güzel anlatılırdı. 

İkinci kitapta ki konuya ve gelişmelere değineyim şimdi:
Jack uyması gereken sözleşmenin süresi bitince tekrar Butler Cove'a gelir. Tek istediği Keri Ann'e onu neden terk etmek zorunda kaldığını anlatmak ve kırılan kalbini onarmaktır. Jack'in istediği Keri Ann'in onu affetmesidir fakat Keri Ann tarafından bu oldukça zordur. 
Keri Ann'in Jack'e olan güveni kırılmıştır. Jack'in yaptıklarından sonra kendi hayatına bakmış ve yeni bir okula başlayarak istediği işe zaman ayırmıştır ki başarılı da olmuş işi konusunda. Fakat bir gün çıkagelen Jack ile duyguları tekrar su yüzüne çıkmıştır.  

Yazarın seriyi bir kitap olarak yazmasını daha güzel bulurdum ama iki kitaptan oluşan bir seri. İkinci kitap bana göre fazla güzel değildi. Kitabı okurken hadi artık olucaksa olsun demekle geçti. Kitaptaki Audrey karakteri ne kadar sinir bozucu bir karakter gerçekten kitabın cadı yani kötü karakteri ama sonda Audrey'in için yazılan yazı hoşuma gitmedi değil. 
Kitapta Jack'in ağzından okuduğumuz kısımlar da var ve bu iyi en azından. Dediğim gibi ikinci kitap bana ilk kitap kadar güzel gelmedi. İlk kitapta sevdiğim karakterlerden bu kitapta biraz soğudum resmen. Kimseye okumayın demiyorum kitabı sevenlerde var ama benim görüşüm bu belki siz kitabı seversiniz, denemekten zarar çıkmaz sonuçta. 

Ayrıca seri devam ediyor gibi şeyler var. Ama tabi bu kitaptaki yan karakterlerden oluşan bir devam seri olucakmış. 

Alıntılar

"Bana ait olmanı istiyorum. Tüm benliğinle. Her şekilde. Çünkü ben sana aidim."


“Bırak hayatının bir parçası olayım ve sen de benimkinin bir parçası olacak kadar cesur ol.”


"Tanrım, bunu duymak nasıl hoşuma gidiyor, bilemezsin."
"Neyi? Şapşal olduğumu mu?"
"Hayır, benim olduğunu." 


"Bugün her şeyi değiştirdi. Ben her şeyi değiştirdim. Önümdeki yolda karşıma çıkacak her şey bir mayın tarlasından olacaktı."

Haziran 14, 2015

Mim #1 O Mu? Bu Mu? // Etkinlik

Haziran 14, 2015 0 Comments

Epeydir bir şeyler paylaşmıyordum. Neden çünkü ben ortalıkta dolanan bir salgına yakalandım. Evet evet doğru bu bir salgın. Adı da Reading Slump. Bu kahrolası salgın bana kitap okutturmamak için her şeyi yapıyor. Çok sinir bozucu. Neyse zaten şu aralar annem temizlik yapıyor ki bu temizlik olayının reading slump olayına denk gelmesi iyi oldu çünkü iki şekilde de kitap okuyamıyorum. En azından böylece temizlik bittikten sonra canım kitaplarıma dönebileceğim. Neyse kitap okumaya döndükten sonra şu an okumaya çalıştığım Sonsuza Kadar kitabının yorumunu paylaşacağım.

Peki şimdi ben bir etkinlik yapacağım çünkü mimlendim :Dd İnstagram da bir tag var O mu? Bu mu? diye. Bende sizlere burda yapacağım :') Beni bu etkinliğe davet eden @booksarelifeee 'a çok teşekkürler :*

İnce mi, Kalın mı?
☁ Kalın tabikisi.

Artemis mi, Ephesus mu?
☁ Artemis ama Ephesus ta çok tatlı :D

Dizi mi, Film mi?
☁ İkiside dhskhd Çünkü ikisi de olmazsa olmazlardan.

Yeşil mi, Mavi mi?
☁ Mavi.

Lydia mı, Allison mu?
☁ Lydia seçerdim ama bu soru yerine scott mu stiles mı olsaydı keşke. Dylan aşkı *_*

Matematik mi, Türkçe mi?
☁ Türkçe.

Labirent mi, Lux mu? 
☁ Labirent, thomas aşkına :D Ya ikisini de seçemiyoruz mu ^ ^

Aynı Yıldızın Altında mı, Siyah Damar mı?
☁ Siyah damarı okumadığım için Aynı yıldızın altında ama siyah damarda çok seviliyor ben Aynı Yıldızın Altında derim ama :')

Fantastik mi, Bilim Kurgu mu?
☁ Fantastik ama bilim kurgu da iyidir

Aşk mı, Dram mı?
☁ Bu soru biraz tuhaf çünkü çoğu dram da aşkta var birbiriyle ilişkili gibi ama dram diyeyim skahxk

John Green mi, Brandon Sanderson mu?
☁ İkisinden de pek okumadım ama Brandon Sanderson daha tatliş geliyor.

Bu etkinlikte burada bitti çokta güzeldi ama daha çok soru aramadım değil :Dd