Follow Us @ozgurkitaplar

Ocak 13, 2016

Derin Tutku - Samantha Young // Kitap Yorumu

Kitap: Derin Tutku
Özgün Adı: Into to Deep 
Yazar: Samantha Young
Seri: Into The Deep 1/2
Yayınevi: Dex Yayınları
Çeviri: Belgin Selen Haktanır
Tür: Yeni Yetişkin, Romantik
Sayfa sayısı: 
356
Goodreads Puanı: 
4.12
Benim Puanım: 4/5
Satın Almak İçin: D&R | Okuoku











Arka Kapak

Küçük bir kasabada kendi halinde yaşayıp giden Charley, büyük bir şehirden gelen Jake’le tanışınca dünyaya bambaşka gözlerle bakmaya başlar. Charley’yi yepyeni duygularla tanıştıran Jake, ona sonsuza kadar birlikte olma sözü verir. Ama beklenmedik bir trajedi, bu aşkı paramparça eder. Charley Jake’in izini kaybeder.

Dört yıl sonra, Jake’i artık aklından söküp attığına inanan Charley’yi, bir yıllık yurt dışı eğitimi için gittiği Edinburgh’da inanılmaz bir sürpriz karşılar: Hayatının aşkı Jake, yeni kız arkadaşıyla aynı üniversitede okumaktadır!

Büyük aşkların kıvılcımları beklenmedik köşelerde gizlenir;
derinlerde yakılan ateşler her zaman kolay küllenmez…
Derin Tutku, okuru aşkın izlerini takip etmeye çağırıyor.


Benim Yorumum

Gece 12'de başlayıp sabah 4'e kadar okuduğum ve sonunu gündüz okuyup bitirdiğim bir kitap oldu. Cidden elimden bırakamadım. Kurgusunu çok sevdim ve yazarın kalemi de çok güzel. Biraz konudan bahsedeyim.

Yaz tatilinden dönen Charley'e arkadaşları bir parti hazırlar. Jake ile orada tanışan Charley sevgili olurlar. Her şeylerini birlikte yaparlar, tüm ilkleri birlikte yaşarlar, birbirlerine sözler verirler. Ama yaşadıkları yer küçük bir kasaba olması ve Jake ile ailesinden hoşlanmayan insanların olması işleri zorlaştırır. Onlardan hoşlanmayan Brett'in sarhoş olduğu bir partide yaptıkları işleri daha fazla çıkmaza sokar ve olanlar yüzünden kötü hissedip kendini suçlayan Jake'e yaşadıkları ağır gelir. Jake ve ailesi tehdit edilir, evlerinin camları indirilir. Bunlara dayanamayıp kasabadan ayrılırlar. Ama bu Charley için çok kötü olur özellikle de Jake ile son konuşmasından sonra.

Jake kendini toparlar ve aradan 4 yıl geçer. 4 yıl sonra yine bir partide karşılaşan Jake ve Charley için sürprizler devam eder. Edinburgh'a üniversite için giden Charley hiç beklemediği kişiyi Jake'i görünce çok şaşırır ve unuttuğu acıları tekrar gün yüzüne çıkar. Ama asıl sürpriz Jake'in Charley'in orada olduğunu bildiği halde Edinburgh'a gelmesidir üstelik yeni kız arkadaşı ile.

Kitap bölümlerden oluşuyor ve bu bölümler bir geçmiş bir gelecek olarak ayrılmış. Ben sevdim o yanını ve meraktan öldüm. Yani Jake ve Charley'in ayrılma sebeplerini ve geçmişlerini merak ettim. Öğrenince hiç tahmin etmediğim bir şey çıktı ve ben şok :O Jake ve ailesinin yaşadıkları gerçekten de ağır şeyler ve bunu kitapta çok iyi anladım. Üstelik henüz 16 yaşında bir çocuk olan Jake için yaşadığı şey ağırdı.

Yazarın okuduğum ilk kitabı ve çok güzeldi. Kalemini çok sevdim. Konu, kurgu, karakterler, çeviri falan güzeldi bazı kelime hataları dışında. Kitap akıcı ve kolay okunuyor zaman su gibi aktı okurken. Kitabın sonunu fazla tatmin edici bulamasam da serinin devamının oluşuna bağladım. 

Charley'in sevimliliğini ve hazır cevaplılığını çok sevdim. Jake ise bazen beni deli ediyordu. Hareketleri falan yani bazen ne yapıyorsun, kendine gel, salaklaşma diyerek bir dürtesim geldi :dd

Melissa'ya sinir oldum. Grup üyelerini çok sevdim ama Matt ve Lowe biraz sinir bozucuydu. Beck ve Claudia ilişkisini merak ediyorum. İkiside kötü şeyler yaşamışlar. Beck ve Claudia'nın yaptığı bazı şeyler hoşuma gitmedi ama onu kendi dilinden okuyamadığım için anlayamam. Rick ve Andie ilişkisi de merak uyandırdı bende. Andie Charley'in ablası. Rick ile Andie tanışması falan güzele benziyordu. Umarım bu iki çiftinde ayrı kitapları çıkar da okuruz.

Kitap seri ikinci kitabı var ve kim bilir ne zaman çevrilir. Umarım çevrilir de okuruz. Yazarın kalemini çok sevdiğim için diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum umarım en kısa zamanda alıp okurum :) 

Kitabın kapağı da çok iyi yani orijinalden daha güzel. Ayrıca kitabın tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz, Dex hazırlamış ve güzel bir tanıtım olmuş :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder