Temmuz 28, 2015

Yakut Kırmızı - Kerstin Gier || Kitap Yorumu

Kitap: Yakut Kırmızı
Özgün Adı: Rubinrot
Seri: Edelstein Trilogie #1/3
Yazar: Kerstin Gier
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Tür: Fantastik, Genç Yetişkin, Bilim Kurgu
Sayfa Sayısı: 352 (Ciltli)
Goodreads Puanı: 4.13
Benim Puanım: 5/5
Satın Almak İçin: D&R, Kitapyurdu, Okuoku




Arka Kapak

Zamanların sınırlarını aşan bir yolculuğa hazır mısınız?
O, on iki zaman yolcusundan biri. Ve hayatı tamamen değişmek üzere...

Bazen sır küpü bir ailede yaşamak gerçekten de zordur. En azından 16 yaşındaki Gwendolyn bundan kesinlikle emindir. Ta ki günün birinde kendini 18. yüzyıl Londra'sında bulana dek. İşte o zaman ailesinin en büyük sırrını öğrenir: Zaman yolculuğu! Ancak bu yolculuklarda genç kızın hislerine yer yoktur.

Çünkü aşk, durumu daha da karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz!


Övgüler

"Eğer bir romanın çikolatalı kek kadar yumuşak, tatlı ve baştan çıkarıcı olması mümkünse, Yakut Kırmızı kesinlikle o kitap olmalı. Bu son derece iştah açıcı, soluk kesici, bilim kurgu ve aşk macerası karışımını herkes bir oturuşta okuyacak."
— Augsburger Allgemeine

“Eğlenceli, romantik, merak uyandırıcı… Konu inanılmaz derecede sürükleyici ve elinizden bırakmanız imkânsız… Heyecan dolu finalleri, serinin bir sonraki kitabını sabırsızlıkla beklemenize neden olacak…”
—Justine Magazine

“Macera, romantizm ve tarih dolu bir seri arayan okuyuculara şiddetle tavsiye edilir.”
—School Library Journal

"Çoksatan yazar Kerstin Gier dünyanın en güzel duygusunu hiç kimsenin başaramadığı biçimde hayata geçiriyor!"

"Ateşli, komik ve acıklı: Gideon & Gwen aşklarıyla tüm zamanların sınırlarını aşıyorlar!"

"Uluslararası çok satan yazar Kerstin Gier'den unutamayacağınız ve bağımlısı olacağınız bir seri…"


Benim Yorumum

Şubat ayında aldığım bir seriydi ve çok övülen bir seri olduğu için elimdeki tek kitapları bitirerek buna öyle geçmek istedim ve ilk kitabını bitirdim. Daha önceden başlasaydım diyorum evet ama şimdi yaz tatili, kafam rahat ve bu süper bir seri yazımı daha güzel yaptı. Gerçekten çok eğlenceli, komik, heyecanlı ve serüven dolu bir seri. İyi ki çevirisi yapılmışta biz de okuyoruz. 
Öncelikle kitabın dış kapakları süper gerçekten orjinal kapaklar kullanılmış ve mükemmel olmuş aynı zamanda ciltli olması da süper. Kitabın iç tasarımı da müthiş. Ben bayıldım. Hatta bir ara okumasam da sarılayım falan diyordum :D


Kitap çok güzel gerçekten. Gwendolyn ve Gideon çok sevdiğim iki karakter oldu. Diğer karakterler de çok tatlıydı. Gwendolyn'in arkadaşı leslie ve hayalet arkadaşları James ve Robert çok sevdiğim karakterler arasında. Lucy ve Paul da çok tatlıydılar. Diyaloglar ve atışmalar komik ve eğlenceliydi.

Kitabı kısaca anlatırsam; Serinin ana konusu zaten zaman yolculuğu ile ilgili. Başlarda bir karışıklık yüzünden zaman yolculuğu eğitimini geç alan bir zaman yolcumuz var bu Gwendolyn. Onun gibi diğer zaman yolcusu ise Gideon. Eskilerden gelen bir gen ile zamanda yolculuk yapma yetenekleri oluyor. Erkeklerde 6 kişi ama bir kişi tek yumurta ikizi olduğu için iki kardeş zaman yolcusu oluyor. Kızlar da 6 kişi. Her zaman yolcusu bir taşı simgeliyor -yakut, elmas,kara turmalin, safir...-

Zaman yolculukları zaman yolcularının isteği dışında da gerçekleşebildiği için kronograf denen bir alet ile gidecekleri zamanı kendileri seçebiliyorlar.


Ben kitabı çok sevdim ve kesinlikle öneririm. Çok akıcı ve kendini okutturan bir kitap. Şirin bir anlatımı var. Heyecanlı, aksiyonlu, serüven dolu, komik ve merak uyandırıcı bir kitap. Kitabı alacak olursanız kesinlikle seriyi tam alın çünkü sürprizli sonlar bizi bekliyor. Diğer kitabı hemen okumak isteyenler olucak tıpkı benim gibi ve eğer eliniz de diğer kitaplar yoksa çok kötü bir duygu oluşuyor. Bu yüzden seriyi tam almanızı öneririm. Ben kutulu set olarak almıştım ve çok güzel. Çabuk okunan bir seri ve tekrar tekrar söylüyor ben bu kitaba bayıldım!! ^^

Ayrıca kitabın filmi var. Bende kitabı bitirdiğim için artık izleyebileceğim çünkü kitabı bitirdikten sonra izlemek istiyordum. Filmde ki oyuncular çok güzel. Filmi de izleyebilirsiniz bence kitap uyarlaması olduğu için fazla güzel olmayabilir ama oyuncular çok tatlı ** Aşağıda ki de filmin afişi :)


Alıntı

"Benimle evlenmek mi istiyorsun? 
Hem de Titanik'te? Delirdin mi?" 
"Ama çok romantik olurdu." 
"Buz dağına gelene dek." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder