Temmuz 30, 2015

Safir Mavi - Kerstin Gier // Kitap Yorumu

Kitap: Safir Mavi
Özgün Adı: Saphirblau
Yazar: Kerstin Gier
Seri: Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer 2/3
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 365 (Ciltli)
Tür: Genç Yetişkin, Fantastik, Zaman Yolculuğu
Goodreads Puanı: 4,20
Benim Puanım: 5/5
Satın Almak İçin: D&R, Kitapyurdu, Okuoku




Arka Kapak

Zamanda yolculuk aşka engel olabilir mi?

Acemi bir âşığı geçmişe yollamak iyi bir fikir olmayabilir! En azından on altı yaşındaki çömez zaman yolcusu Gwendolyn böyle düşünüyordur.

Bu macerada Gideon ve Gwen dünyayı kurtarmak ya da menuet dansını öğrenmek gibi pek çok sorunun üstesinden gelmek durumunda kalacaktır. (Üstelik ikisi de hiç kolay değildir!)

Bütün bunlar yetmezmiş gibi Gideon büsbütün tuhaf davranmaya başlayınca, Gwendolyn artık hormonlarını kontrol altına alma zamanının geldiğini anlayacaktır!

Çünkü işin içinde aşk varken zaman yolculuğu yapmak pek mümkün görünmemektedir...
"Eğlenceli ve gizemli! Belki de aşk, zaman ve mekânın tüm kurallarını yıkabilecek tek şeydir!"
Barbara Wegmann


Benim Yorumum

Serinin ilk kitabı Yakut Kırmızı'nın yorumuna buradan ulaşabilirsiniz bir tıkla.

Aşk tüm zamanların içinden geçer serisinin ikinci kitabı Safir Mavi bitti ve süper bitti :D Öncelikle ben bu kitabı da sevdim. Sevilmemesi imkansız tabiki kitabın tasarımı o kadar harika ve orjinal ki bayıldım. Bazı yorumlar da kitapta eksiklik olduğu ve kitabın pasif geçtiği söyleniyor. Ben buna pek fazla katılmıyorum. Tamam kitapta belki bir aksiyon eksikliği var ama o kadar kötü değil. Ben bu kitabı gelişme bölümü gibi gördüm. Yakut Kırmızı giriş, Safir Mavi gelişme ve Zümrüt Yeşil de sonuç gibi.

Kitap gerçekten güzel. Ben her karaktere bayıldım ama bu kitapta Gideon'a biraz gıcıkta oldum hani :D Ayrıca yeni karakterimiz olan Xemerius sevdiğim karakterler arasına girdi ve çok sevimliydi. Xemerius bir iblis. Kendisine öyle diyordu yani. Ben buna hayalet dedim yani bir gargoyle hayaleti diyorlar. Kitaba hemen başta kilisede giriyor. Kitabın en sevdiğim hayaleti Xemerius oldu ama zaten bu kitapta çok fazla james ve robert yok. Onları daha fazla görmek isterdim ama olmadı ki yine de Xemerius arayı kapattı. Leslie yani Gwendolyn'in en yakın arkadaşı da tabiki sevilen karakterler arasında. Ayrıca yeni bir kişi daha giriyor ve bu Gideon'un kardeşi Raphael ki kitapta baya yakışıklı olduğu belirtiliyor. Benim bile ağzının suyu aktı hani :D


İlk kitap bir kilisede Gideon ve Gwendolyn yakınlaşmasında bitmişti. Bende hemen ikinci kitaba geçmiştim. İlk kitaptan daha iyi bitti bence safir mavi. Şimdi ne olucak acaba falan diye merak ediyor insan. Bu kitapta Gwendolyn'ın aslında çok önemli olduğunu öğrendik özellikle son bölümde. Konta da sinir oldum ayrıca. Bir de lucy ve paul kitapta yoktu son bölümde Paul'u gördük ama Lucy yoktu keşke ikiside olsaydı. Ayrıca charlotte'a çok sinir oldum. Sinir bozucu bir karakter bir ara biri şu kızı dövsün artık yeter falan dedim╰_╯

Kısaca ben bu kitabı da sevdim. Akıcı ve güzel bir kitaptı. Aksiyon eksikliği var ama olsun yine de güzel bir bitiş vardı. Komik, eğlenceli ve sevimli bir kitap oldu. Gideon'a da sinir oldum. Çok uyuz davranıyor bazen falan. Neyse ben kesinlikle bu seriyi almanızı ve okumanızı öneririm. Çok tatliş bir seri ve tatlı tatlı kapaklar, şirin şirin sayfalar var. Yazar şimdiden favori yazarlarım arasına girdi. Alın okuyun ha döverim bak :D



Alıntılar

"Bir annen mi var?" Ağzımdan çıkar çıkmaz ne budalaca bir soru olduğunu fark ettim. Tanrım!
Gideon bir kaşını kaldırdı.
"Ne sandın?" diye sordu alay ederek. "Falk amca ve Bay George tarafından üretilmiş bir android olduğumu mu?"
"Bana şu zaman yolculuğunu açıklar mısın?" dedi Xemerius.
"Bunu ben bile anlamıyorum"
"Bana bir kedi satın alacak mısın?"
"Hayır."
"Eğer sen ve Charlotte..." 
"Ben ve Charlotte, ne?" dedi Gideon.
"...aranızda arkadaşlıktan öte bir şey varsa."
"Bunu kim söylüyor?
"Sen?"
"Ben öyle bir şey söylemedim."
"Aha. Yani, şimdiye dek hiç öpüşmediniz mi?"
"Bunu da söylemedim."
"Bir dakika çeneni kapa, olur mu? Burada sana ilan-ı aşk etmek için tüm cesaretimi toplamaya çalışıyorum. Bu konuda hiç deneme yapmadım."
"Efendim?"
"Sana aşık oldum," dedi ciddi bir sesle. "Gwendolyn."
"...ama bilindiği gibi umut en son ölen şeydi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder