Ekim 06, 2015

Tutku Oyunları - Aleatha Romig || Kitap Yorumu

Kitap: Tutku Oyunları
Özgün Adı: Consequences
Seri: Consequences 1/5
Yazar: Aleatha Romig
Yayınevi: Arkadya Bitter
Çeviri: Gizem Yesildal
Türü: Psikolojik Gerilim, Karanlık, Gizem, +18
Sayfa Sayısı: 635
Goodreads Puanı: 4.03
Benim Puanım: 4/5
Satın Almak İçin: D&R | Okuoku









Arka Kapak


Aşk, günahlarla yoğrulmuş bir oyunu bozabilir mi? 


Claire Nichols, kusursuz hayatların, büyülü masalların ardında en kötü kâbusların yaşanabileceğinden habersizdi. Ta ki onunla tanışana kadar; Anthony Rawlings. Zorba, acımasız, gözü kara. Fakat aynı zamanda zengin, kibar, güçlü ve nefesleri kesecek kadar yakışıklı. 

Parıltılı yaşamların gürültüsünden uzak, sıradan bir barmen olan 
Claire, onun tatlı tuzağına düştüğünde ise artık her şey için çok geçti. Nefretin bile çekici geldiği bu dünyada, tutku ve şehvet dolu bir oyunun en önemli parçasıydı artık.

Bu oyunun sınırları yok ama kuralları var. Hayatta kalmaksa ancak kurallarla mümkün.

“Kimse onun kurallarının sonuçlarından kaçamaz.”
Alfred A. Montapert

Övgüler

"Aleatha Romig muhteşem bir yazar. Sürükleyici kalemiyle süslediği bu hikâyenin sonunu tahmin etmeniz adeta olanaksız. Kitabı bitirdiğinizde şaşkınlıktan küçük dilinizi yutmaya hazır olun."
-The Fiction Vixon-

"Kesinlikle aklınızı başınızdan alacak. İddia ediyorum, her kelimesine âşık olacaksınız."
-Love N Books-

"Tutku Oyunları kesinlikle okumanız gereken bir kitap. Okurken hissettiğiniz birbirinden güçlü duygulara karşı koymanız imkânsız."
-Romance Reviews-


Benim Yorumum

Bu kitap farklı. Cidden. Şiddetli, gerilim dolu, gizemli ve sırların dolu olduğu bir kitap. Öncelikle kitabın +18 olduğunu ve içeriğin yetişkinlere göre olduğunu söylemeliyim. Çünkü kitapta cinsellikte var ama o kadar da ön planda değil asıl olan şiddet, fiziksel ve psikolojik şiddet. Okurken bunu göz önünde bulundurmalısınız.


5 kitaptan oluşan bu serinin 2 tane de yan kitabı var. Yan kitaplar Anthony Rawlings'in dünyasını anlatıyor. Anthony kötü bir adam. Kitapta Anthony'nin dünyasını pek okumuyoruz sadece geçmişten bir kaç tane bölüm var ama o da Anthony'nin ailesiyle alakalı. Yani baya geçmişe dayanıyor. İlginç yanı ise Claire'in büyükbabasının da yer alması. Büyükbabasının onlarla ne gibi bir alakası var sorusunun cevabı bu kitapta yok ama ikinci de belki alırız. Bu arada ikinci kitabı merak etmeye başladım bile :)
Kitap Anthony'nin evinin bir odasında Claire'in vücudunun yara bere içinde uyanması ile başlıyor. Claire uyandığında ise hiçbir şey hatırlamıyor. Hatırlamaya başladığında ise kandırılmış olduğunu anlıyor. 

Claire 26 yaşında bir meteoroloji uzmanı. Çalıştığı yer iflas edince o da borçlarını ve öğrenci kredisini ödemek için bir barda barmen olarak ise başlıyor. Orda tanıştığı Anthony'nin (45) içki teklifi ile bir masa da konuşmaya başlıyorlar. Sohbet içerisinde imzaladığı bir bar peçetesinin kaçırılmasında bir anlaşma olarak kullanılacağı Claire'in aklına gelmezdi. Ama o peçete Anthony Rawlings için bir anlaşma. 
Her şey böyle başlıyor işte. Anthony gerçekten acımasız birisi. Şiddet sahnelerinde içim ürperdi. Yazar bu kitabı nasıl yazmış şaşkınlık içindeyim. Kurgu gerçekten güzel ama. İkinci kitapta biraz daha cevap alabiliriz sorularımıza ki umarım Arkadya Bitter çabuk çıkarır. Kitabı ben bir günde bitirdim. Çünkü her sayfası ayrı olay, entrika, aksiyon. Okurken sonra ne olucak, ne yapıcak demekten kitabı bırakamadım. Karakterleri tabi ki sevmedim. Yani kim Anthony gibi şiddet manyağı bir psikopatı sever ki. Ya da kim Claire gibi -pardon ama- salak birisini sever. Verdiği kararlar gerçekten tartışmaya açık. Ben saçma buldum. Kendisine yapılanlara nasıl öyle davranabiliyor. Karmaşık birisi.

"Bu bir rüya ya da kâbus değildi.
Kendi gerçekliğimdi..."

Kitapta şiddet olan yerler kötü. Oralarda gerçekten nefret ettim. Yani bir kadına bunu yapmak... Kitapta ortalara doğru falan şiddetten ötürü ya da başka şeylerden dolayı yarım bırakma gibi bir duruma düşebilirsiniz ama bence bırakmayın çünkü sonlara doğru olay daha değişik bir şey oluyor. O son kitap için artılar artılar. Daha fazla konuşursam kitaptan spoiler verecekmişim gibi geliyor.

Ayrıca John için üzüldüm. Claire'in ablasının eşi. Bence ona olan şeyin arkasında da Anthony var. Yani Anthony değişik bir adam. Davranışları, yaptıkları falan. Özellikle Claire'e yaptıklarına üzüldüm. Yazar bunları yazarken ne hissetti cidden merak ettim. Ayrıca bu Anthony'nin yaptıklarının altından da trajik bir olay falan çıkabilir diye endişeleniyorum aslında. Bunlar hep tahmin işte.

"Hayatım artık
kendi kontrolümde değil
ve bir şekilde
bunu kabullendim."

Gerçekten de yazar çok güzel bir son yapmış. O son olmasaydı kitaba puanım daha düşük olurdu ama o son dengeleri değiştirdi. İkinci kitap için meraklı oluyor insan. Benim tahminlerim var gerçi bir kaç şey için. Son bölümdeki Sophia kim mesala onun için bir tahminim var. Sonra Claire'in büyükbabası için iki tahminim var kararsızım onun hakkında. Son bölümde Claire'e gelen paketi kim gönderdi merak ediyorum mesela. Bir çok şey var merak ettiğim. Arkadya Bitter ikinciyi ne zaman çıkarır ama ya. Çıkarsa da okusak.

Kısaca akıcı ve sürükleyici bir kitap oldu. Bazı sahneleri okurken yok artık bunu da yapmaz herhalde diyebilirsiniz tabi ki ama kurgu böyle konu böyle o yüzden kitapta böyle şeyler var, olmuş. Bazen sinirli bazen üzgün geçen sayfalardı. Hatta karakterlere küfürler yağdırabilirsiniz. Yaptıkları, olaylara bakış açıları falan dolayısıyla. Bana oldu o yüzden size de olabilir. Bu yüzden bu tür kitaplar okuyamıyorsanız hiç ellemeyin derim. Ayrıca kitabın orjinal kapağı cidden çok güzel ve gerek orjinal adıyla gerek kapağıyla konuya daha uygun. Türkçe baskısı da güzel ama orjinali de hoş yani :)

"Hayatta 
sahip olunan en önemli şey
bakış açısıdır."


Ayrıca bu kitabı okurken aklıma J. M. Darhower'ın Gözlerindeki Canavar kitabı aklıma geldi. Benzer yanları var ama ikisi de tamamen ayrı ve farklı kitaplar.

Ve bu kitabı bana gönderdikleri için Arkadya Bitter yayınevine çok teşekkür ederim..

Serinin diğer kitaplar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder